15 august 2018
  • 21:18 Faguri cu cremă de ciocolată
  • 20:00 Nostalgie…
  • 13:58 Burger – o gustare de weekend
  • 18:39 Grup al celor pasionați de gătit
  • 6:02 Rețete de patiserie
Like & Share

Grătar, mici și bere

Imediat cum zapadă dispare, iar iarba își face apariția românul începe să încingă grătarele cu mici.

În jurul acestui preparat se află o legendă privind apariția pe mesele noastre a micilor. Povestea dateaza de acum aproximativ 100 de ani, undeva în București, la cârciuma lui Iordache Ionescu. Se spune că acesta datorită succesului pe care îl avea cu patricienii ( voi scrie despre asta în alt articol), a rămas fără mațe. Lumea din cârciuma cerea în continuare cârnați, așa că Ionescu a fost nevoit să improvizeze și sa servească carnea în forma pe care o știm acum.

Alte surse susțin că micii au ajuns la noi prin influența turcilor și a altor popoare cu care ne-am intersectat.

Rețeta originală nu o știe nimeni, de aceea internetul este plin de tot felul de variante. Cu supă de oase, apă minerală sau bere, din carne de vită, oaie și porc, rețetele variază în funcție de zona țării și de preferințe.

Mai jos găsiți două rețete de mici după un rețetar folosit în perioada comunistă.

Dacă va placut articolul vreau să lăsați scris într-un comentariu locul unde ați mâncat cei mai buni mici sau marca producătorului.

Like & Share
Iulian G.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Lasă un răspuns