15 august 2018
  • 21:18 Faguri cu cremă de ciocolată
  • 20:00 Nostalgie…
  • 13:58 Burger – o gustare de weekend
  • 18:39 Grup al celor pasionați de gătit
  • 6:02 Rețete de patiserie
Like & Share

Burgeri cu carne de vită

Burgerul sau hamburgerul își are originile în Germania, acesta derivând de la friptura de Hamburg, fiind reinterpretat în America anilor 1900 sub forma burgerilor. Aceștia se regăsesc în nenumărate forme și cu tot felul de umpluturi. Ideea de bază este aceeași la fiecare. O chiftea din carne de vită între două bucăți de chiflă.

Un burger potrivit din toate punctele de vedere trebuie să aibă chifteaua din carne de vită cu o grăsime de maxim 20% și cu o greutate de 100 de grame. Carnea se toacă fin și se asezonează doar cu piper. Sarea se pune după ce bucata de carne este friptă, astfel se evită eliminarea sucului din chiftea și uscarea acesteia.

În funcție de preferințe burgerul se umple cu toppinguri. Cele mai populare fiind salata verde, feliile de brânză, ceapa, rosiile, castraveții și sosurile.

Astăzi mi-am dorit să încerc o rețetă de burgeri acasă, așa că, de dimineață m-am pus pe treabă.

Carnea tocată fin a fost porționată în bucăți de aproximativ 100 de grame și formată, apoi friptă pe grill.

Nu am putut să nu trec cu vedeara și câteva bucăți de bacon crocante.

Printre toppinguri am adăugat ceapa crocantă, se găsește în marile supermarkete. Montarea burgerului se face după dorința fiecăruia.

Alături de burger am pregătit câțiva cartofi  wedges și un pahar de bere..

Like & Share
Iulian G.

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT

Lasă un răspuns